Politika piškotkov

Politika piškotkov

Piškotki

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki se naloži na vaš  računalnik, ko dostopa do določenih spletnih strani. Piškotki med drugim spletni strani omogočajo shranjevanje in pridobivanje informacij o navadah uporabnikovega brskalnika ali njegovega računalnika in se lahko, odvisno od informacij, ki jih vsebujejo in načina uporabe računalnika, uporabijo za prepoznavanje uporabnika.

V nadaljevanju zapisana Politika pojasnjuje, kako so piškotki uporabljajo na naši  spletni strani in kako lahko nadzorujete njihovo obnašanje.

POLITIKA PIŠKOTKOV

Spletno mesto uporablja le piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta in njegovih osnovnih funkcionalnosti. Na vaš računalnik se naložijo, ko vstopite na stran. Opcijskih sledljivih piškotkov ali piškotkov tretjih oseb to spletno mesto ne uporablja.

Piškotke uporabljamo za zagotavljanje svojih storitev.

Z dostopom do spletne strani se strinjate z uporabo politike piškotkov.

Morebitne spremembe te politike bodo objavljene tukaj, pridržujemo si pravico, do sprememb politike, ki stopijo v veljavo takoj po objavi. Vaša nadaljnja uporaba spletne strani pomeni sprejemanje vseh takšnih sprememb.

Uporaba piškotkov

Z uporabo piškotkov zbiramo podatke o obiskih naših spletnih strani.

Piškotki nam omogočajo, da prepoznamo vaš računalnik in izvemo podrobnosti o vašem zadnjem obisku z namenom, da vam je brskanje še udobnejše in prilagojeno vam.

Lahko se odločite da nam shranjevanja piškotkov ne dovolite, v tem primeru vam žal ne bomo mogli zagotoviti enake uporabniške izkušnje, kot z uporabo piškotov.

Podatki, ki jih zbiramo s pomočjo piškotkov vas ne identificirajo, zbiranje vključuje splošne informacije o nastavitvah računalnika, vaši povezavi z internetom, vzorcih in časih brskanja po spletni strani in vašo lokacijo.

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, vendar lahko v nastavitvah brskalnika to kadarkoli spremenite in s tem preprečite avtomatski sprejem piškotkov.

Nadzor nad piškotki

Spodnje povezave pojasnjujejo, kako lahko nadzor piškotkov uredite preko brskalnika, vendar pozor, če izklopite piškotke v vašem brskalniku, te nastavitve veljajo globalno-za vse spletne strani, ki jih boste obiskali:

Firefox: support.mozilla.org/sl/kb/izbrisite-piskotke-podatke-strani

Chrome: support.google.com/chrome/answer/95647

Internet Explorer in Edge: support.microsoft.com/sl-si/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Safari: support.apple.com/kb/ph5042

Opera: help.opera.com/en/latest/web-preferences/#cookies

Katere piškotke  uporabljamo na spletnem mestu?

Spletno mesto uporablja sejne piškotke, ki so nujni za delovanje spletne strani. Ti se naložijo na uporabnikov računalnik ob obisku spletnega mesta in izbrišejo, ko uporabnik zapre brskalnik.

Spletno mesto uporablja nujne piškotke, ki zagotavljajo delovanje nujnih funkcij spletnega mesta, kot je košarica spletne trgovine. Za te piškotke Ponudnik ne potrebuje izrecnega privoljenja uporabnika.

Seznam opcijskih piškotkov

Opcijski piškotki so piškotki, ki jih sprejmete preko obvestila o piškotkih. Ti piškotki se namestijo vaš računalnik šele po izrecnem sprejetju.

Piškotki za analitiko

Z njimi spremljamo gibanje obiskovalcev po spletni strani. Če ne želite piškotkov analitike se lahko od njih odjavite, vendar se morate zavedati da se bo znižal nivo uporabniške izkušnje.

IME PIŠKOTKA

NAMEN

TRAJANJE

IZVOR

_ga

Statistika ogledov spletne strani

2 leti

Google Analytics

 Google analitika nam omogoča anonimno spremljanje obiskovalcev. Ti podatki nam omogočajo merjenje obiskanosti posameznih delov spletnega mesta. Omogočajo tudi beleženje tehničnih (naprava in brskalnik) in geografskih podatkov obiskovalcev (država in mesto).

Piškotki tretjih oseb

IME PIŠKOTKA

NAMEN

TRAJANJE

IZVOR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezave/preusmeritve na spletne strani tretjih oseb

V skladu z zadevno zakonodajo smo kot ponudniki vsebin odgovorni za lastne vsebine, ki jih za uporabo objavljamo na našem spletnem mestu. Naše spletno mesto vsebuje tudi povezave na druge spletne strani. Ta pravilnik o zasebnosti se nanaša samo na naše spletne strani. Na povezanih straneh upoštevajte pravila o varstvu osebnih podatkov na povezanih straneh. Za vsebine tretjih oseb, ki se prek povezav lahko uporabljajo, ne prevzamemo odgovornosti. Te vsebine pa prav tako niso naša last. 

 

Piškotki družabnih omrežij

IME PIŠKOTKA

NAMEN

TRAJANJE

IZVOR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Google adwords

Ob vsakem obisku spletnega mesta  se zbirajo informacije, vključno z imenom domene, URL-jem, s katerega ste prišli, brskalnikom in platformo. Te informacije uporablja Google Adwords za prikaz konverzij in za izdelavo remarketing seznamov.